· 

Bootjes kijken

Door: Oliver


Inmiddels wel al meer dan 15 boten bekeken waaronder een Friendship 35, Catalina 36, GibSea 352, Ranger 37, Bavaria 35 en een Dynamic 37. Allemaal hadden ze wel iets en de klik hadden we nog niet echt. Ik ging zelf kijken naar een Dromor Apollo 12 bij een particulier, schip had altijd op het Veerse Meer gelegen en daar kende ik ze ook wel van. Het schip lag nu in Volendam en ze lag op de wal. Schip lag al een tijd te koop, nu met een vraagprijs net boven ons spaarpotje. Daarom ging ik eigenlijk voor het eerst met een reële kans  naar een boot kijken. Het schip zag er goed uit en ik was razend enthousiast, een dag later een afspraak gemaakt om samen met Karlijn te gaan kijken. Dat weekend reden we enigszins gespannen richting Volendam, de verkoper zou zijn vrouw meenemen om eventueel afscheid te nemen van de boot. Na Karlijn ging ik het laddertje op en ze liep naar binnen, halverwege stopte ze en zei: “Ik kan hier niet staan” en de boot was inderdaad wel laag, helemaal niet gezien de eerste keer.. Ik voelde me enigszins lullig dat we na 10 minuten weer in de auto zaten, maar een visje gehaald op de Dijk en erom gelachen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0