· 

Keuring en overdracht !

Door: Oliver

 

De dag van de waarheid, na vele belletjes toch een expert kunnen regelen voor een keuring van de boot. De verkoper was het niet helemaal eens met het feit dat ik de boot perse wilde laten keuren want hij vond dat nogal onzin. Na een kennismaking begonnen we met de keuring met de motor en accu’s, daarna algemeen het interieur en daar vonden we wel enige punten die nodig aandacht nodig hadden. 

 

Tijd om te zeilen, het ging allemaal behoorlijk rommelig maar toch een stukje kunnen zeilen en dit gaf voor mij eigenlijk wel de bevestiging dat dit een heerlijk schip was. Ze lag fantastisch op het roer en ze ging ervandoor als een speer!

 

Na het zeilen voeren we naar de werf waar het schip uit het water getild zou worden, dit was snel geregeld even €200 pinnen en dat klusje was geklaard. Er zat enige aangroei op maar het onderwaterschip zag er verder goed uit. 

 

Nadat we het schip terug op haar ligplaats hadden gelegd ben ik even met de expert apart gaan zitten in zijn busje en we bespraken de lijst met bevindingen. Mijn gevoel werd gedurende de dag eigenlijk steeds minder overtuigd en de lijst van 24 bevindingen was daar ook het bewijs van. De expert vertelde me dat hij de prijs die we afgesproken hadden aan de hoge kant vond. Hij zou de boot grofweg taxeren op toch wel een stuk onder de afgesproken prijs dus we bespraken de opties, hij vertelde me dat als we alles aan zouden pakken dat we dan een zeker een goed schip hadden maar dat het nu echt veel aandacht nodig had. Op de terugweg naar de boot belde ik met Karlijn, we wilden wat van de prijs afhalen en de deal alsnog vandaag beklinken misschien wel vooral omdat ik de potentie in dit schip helemaal zag zitten. 

 

Ik stap weer aan boord en we dronken een biertje en de vraag kwam vrij snel “Wat gaat het worden?”, ik vertelde eerlijk dat de keuring me was tegengevallen en dat ik wat van de prijs af wilde halen. Dat vond hij niet bepaald een prettige mededeling na een hele dag keuren. Hij wilde er wel klein beetje vanaf halen maar ik pareerde dat direct. Ik ben even met Karlijn gaan bellen en heb gezegd dat we de deal vandaag rond konden maken voor ons bedrag en anders niet. Na een stilte van een minuut of wat vond hij dat wel goed, als we er maar heel goed voor gingen zorgen.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0