· 

Voortgang boeken

Vorige week veel gedaan aan de boot, de bakboordse nattecel heb ik de sanitaire hoek eruit gehaald want we willen die ruimte gaan gebruiken als natte (zeil-)kleding kast en extra kastruimte. De toiletpot moet op termijn ook plaats maken, de huiddoorvoer willen we dan gebruiken voor een zoutwaterdouche en een spoelkraan in de keuken voor de afwas. Verder de boot gronding schoongemaakt met een wondermiddel: HG schimmelreiniger, dat was fantastisch want de mufheid is nu bijna zo goed als verdwenen uit de boot! Dat voelt als een overwinning. De nieuwe matrassen liggen ook in de boot, fantastisch! 

 

Ook het klussen is doorgegaan, veel lijnen gewassen en kleine dingen opgelost. Toiletslangen vervangen en ook de gasslang vervangen naar het gastoestel. Daar kwam ik later achter dat dit niet goed gedaan was en we kregen geen gas  bij het gastoestel…. Klein falen van mezelf en omdat ik het niet helemaal vertrouwde maar even gebeld met de Jachtservice, samen eens even naar kijken en maar gelijk de gaskeuring doen. 

 

Donderdag 03-05 zijn we ’s avonds naar Zeilmakerij in Made gereden voor nieuwe schoot/vallen tassen want de oude zijn niet meer te herstellen. Daarna doorgereden naar Herman Lieven in Den Bosch voor een zeilpakje voor Karlijn. Niet echt goed voorbereid met een mooie aanbieding in het achterhoofd van Musto stapten we de winkel in. Die set viel behoorlijk tegen en toch al snel werd het duidelijk dat dit grapje iets duurder uit ging vallen dan verwacht. Karlijn werd stevig aangekleed, 3 lagen later ging ze zeiljassen en broeken passen. Een fantastisch set van Gill is het geworden, een buitje is geen smoes meer. 

 

Vrijdag 04-05 met Jan Willem en Sven gaan varen overdag, helaas erg weinig wind maar met 23 graden zeker geen straf. Karlijn kwam ’s avonds en we zijn even in Willemstad gaan eten met zijn drieën. 

 

Zaterdag zijn Karlijn en ik de Haringvliet op gevaren en ruime wind naar Hellevoetsluis gevaren, na een tochtje van 3,5 uur daar aangekomen. Daar heb ik de eerste grote kras op de boot gevaren helaas, we moesten wachten voor de brug en ik voer net met de romp langs een stalen vletje, een stevige kras van een paar meter achterlatend. Gelukkig moeten we straks de romp nog stevig waxen, gaan er maar vanuit dat we die eruit poetsen.. Daarna zonder al teveel moeite een box ingevaren bij Marina Hellevoetsluis, genoten van de middagzon met een rosétje. De kras snel vergeten. 

 

’s Avonds hebben we een oud gymdocent van Karlijn ontmoet, die lagen zeer toevallig naast ons. Een mooie stalen Carena 36 ketch, bij hen nog even wat gedronken en gekletst. Na het avondeten zijn ze nog even bij ons aan boord geweest en hebben we onze plannen besproken. Altijd gezellig om met andere zeilers erover te praten.

 

Zondag ochtend lekker op het gemakje ontbeten en besloten dat Karlijn de box uit ging varen want we willen dat allebei goed genoeg kunnen om de boot lekker makkelijk te kunnen pakken ook als ik weg ben dat Karlijn lekker met vriendinnen het water op kan gaan. Het box uitvaren ging iets minder vloeiend dan gepland mede door mijn commentaar helaas, nog een paar kleine krasjes erbij J. Ook een krasje op mijn ego ha-ha. 

 

Gelukkig daarna een fantastische zeildag gehad, aan de wind loopt ze als een speer. Beetje schade aan de genoa, die gaat er voor de volgende tocht af en kan naar de zeilmaker. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0