· 

200 Mijl gevaren

Door: Oliver

Dit is het einde van mijn eerste verlof dat we keihard aan de boot geklust hebben en gelukkig ook heerlijk weer gehad dus mooi wat kunnen varen, uiteindelijk blijken we 200 mijl gevaren te hebben. Vind ik zelf niet slecht voor 4 weekjes in het voorseizoen. 

 

Veel klussen gedaan zoals de ruitjes vervangen, de rubbers daar heb ik tot gisteren op moeten wachten dus dat wordt iets voor volgend verlof. Ook besloten om de oven te vervangen, die is besteld en wordt door de Jachtservice opgehangen want ik moet wat eerder aan boord van de Pioneering Spirit voor een project in Noorwegen. Verder heb ik de toiletten verwijderd en een nieuwe geïnstalleerd. Al met al valt er heel wat af te schrijven op de kluslijst maar zijn er minstens zoveel klusjes bijgekomen. 

 

Met Quinten heb ik een heerlijke dag gehad, we hebben lekker voor anker gelegen en gezwommen want er zat geen wind. We zijn lekker aan het knutselen geweest om de beste mogelijke foto te maken en ik moet zeggen, dat is aardig gelukt! 

 

Met de nichtjes ook nog een dagje gevaren, wederom met weinig wind helaas. Henri en Sandra zijn een avondje komen Cobben, onze "super-bbq". Ideaal ding want de buitenkant wordt niet warm dus die kan gewoon op het polyester zetten. 

 

Karlijn en ik zijn samen ook nog even lekker weggeweest, zondag had Karlijn afgesproken met vriendinnen in Vlissingen dus zijn we naar Middelburg gevaren. We hebben de poezen ook voor het eerst een paar dagen meegenomen, dat ging wel goed. Zolang er gevaren werd lagen ze rustig in een hoekje en als we stil lagen kwamen ze weer tevoorschijn.

 

Eerste dag van Willemstad naar Kortgene, het was best wel fris dus de zeilpakken kwamen goed van pas. Onderweg alvast de kachel aangestoken en in Kortgene thee gedronken bij de kachel daarna nog heerlijk gegeten aan de haven. Ook lagen we in Kortgene naast een bloedje nieuwe Dehler 38, die mensen vierden het feestje op de steiger om de boot in te wijden, dat was wel leuk om 30 jaar jachtbouw naast elkaar te zien. We zouden niet willen ruilen ! Ha-ha! 

 

Volgende ochtend zijn we doorgevaren om te ontbijten in Veere met een verse kersenflap van Bakker Bliek, daar hebben we heel voorzichtig even de kiel gepoetst! Dat wil zeggen: we zaten even aan de grond vlak voor de steiger. Karlijn ging afmeren en ik stond voorop klaar, maar een meter van steiger lagen we stil en toen pas zagen we dat we aan de grond zaten. 

 

Doorgevaren naar Middelburg en daar oma en mijn moeder op bezoek geweest, was leuk maar oma begreep het helaas niet helemaal meer geloof ik. Toen Karlijn terug was zijn we terug het Veerse Meer opgevaren en zijn we tot de sluis gezeild, stevig windje en we liepen een paar keer uit het roer maar we hebben voornamelijk boten ingehaald. Dat was dan wel weer erg leuk! In Kats hebben we een nacht gelegen, volgende ochtend gezeild tot aan de Krammersluizen en het Volkerak op de motor gevaren. Op de laatste pufjes diesel Willemstad binnen gelopen, want de tank was bijna leeg. 

 

Afgelopen dagen heb ik de boot weer klaargemaakt voor een paar weken zonder veel aandacht, en de buiskap en fok naar de zeilmaker voor reparatie. Ik wilde het stuurwiel ook meenemen maar die kreeg ik met geen mogelijkheid in de auto, dat leverde wel een grappige foto op. Ook hebben we ons georiënteerd op kunststof teak voor in de kuip, dat zal in Juli / Augustus geplaatst worden. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0