· 

Lekker nazomeren

Afgelopen verlof gelijk goed begonnen, toen ik thuis kwam hebben we het nieuwe grootzeil opgehaald en de dag erna kwamen ze het kunststof teak in de kuip leggen. Alles goed gegaan en de boot is weer een stuk mooier geworden, en sneller hopen we.

 

Een week later had Karlijn een week vrij genomen zodat we nog van het mooie nazomer weer konden genieten, we zijn zondag vertrokken en we hadden gelijk een mooie dag te pakken. We zijn door gezeild naar Port Zélande met het oog op de vele wind die voorspelt was maandag. Dat was een beetje het verhaal van onze nazomer week, tussen de mini-stormpjes door lekker zeilen en van de boot genieten. We zijn via Bruinisse en 2 dagen Steenbergen weer terug naar Willemstad gevaren.

 

De poezen waren ook mee en dat ging best goed op een klein akkefietje na maar daarvoor moesten we alleen maar even het bed verschonen.

 

De rest van het verlof te weinig gedaan maar kleine nodige klusjes aangepakt en een planning gemaakt. Eind November gaat de mast eraf en wordt de verstaging vervangen, de mast blijft dan in Dintelmond liggen. We varen daarna de boot naar Drimmelen waar de boot de binnen stalling in gaat voor de maanden December, Januari, Februari en Maart. Dat was niet gepland maar we hebben best wat werk aan de romp en het dek en in de winter konden we nergens een maand naar binnen, op deze manier geeft het meer ruimte en kunnen we de hele winter goed doorklussen.

 

We zijn ook bij andere ‘vertrekkers’ geweest om een windvaan (automatische stuurinstallatie) te kopen, deze hadden we gevonden via Marktplaats en dat was een zeer positieve verwelkoming qua begroting. We hebben een super leuk gesprek gehad en veel tips gekregen. Ze waren net terug na een Rondje Atlantic met hun Wauquiez Centurion 36, Agape.

 

We zijn van plan om de romp te waxen, anti-fouling opnieuw verven (onderwaterschip), het dek verven, kastje maken aan bakboord en ik zou heel graag het interieur opschuren en lichter maken (lakken of wit verven). Dan moet er een nieuwe diepte-/snelheidsmeter in, het roer controleren, electra grotendeels vervangen en ik zou graag de navigatiehoek wat opfrissen.

 

Nu weer even geld verdienen en dan kunnen we er in December weer vol tegenaan.

Reactie schrijven

Commentaren: 0