· 

Klaar voor de (klus-)winter

Door: Oliver

 

Sven en ik hebben twee dagen uitgekozen om de boot naar Dintelmond te varen zodat de mast eraf kan en een dag later van Willemstad naar Drimmelen zodat de boot de stalling in kan. 

 

Maandag vertrokken we vroeg naar Dintelmond, de jachtensluis was in onderhoud dus we moesten door de binnenvaartsluis. Met de mast nog omhoog werkte de VHF gelukkig nog dus dat scheelde. Bij het aanlopen van het sluizencomplex werden we naar de wachtsteiger gestuurd, toen we daar eenmaal lagen zagen we het licht op groen gaan dus we waren zo bijdehand om maar alvast door te varen. Toen we de sluis invoeren werden opgeroepen en gesommeerd om weer om te draaien, dat was een klein beetje lullig voor twee mensen die zeevaartschool gedaan hebben! 

 

Eenmaal aangekomen in Dintelmond is de mast eraf gegaan en hebben we nog even gekeken naar de mogelijkheid voor een kotterstag. De verstaging zal hier vervangen worden en de mast blijft in het rek liggen, ik zal nog paar keer op en neer rijden om de mast ook een beetje op te frissen en alles goed te controleren. 

 

Terug in Willemstad waren we bevroren maar voldaan. Hopelijk iets warmer als we naar Drimmelen varen. 

 

Heel vroeg vertrokken uit Willemstad en om 11:30 waren we al in Drimmelen, waar we gelijk uit het water konden. De boot afgespoten en nog even behandeld met een mooi goedje en dat werkte perfect want de "gele snor" en nog wat lelijke plekken waren al grotendeels weg. Ook de oude naam 'Halcyon' is eraf gespoten met de hogedrukspuit, helaas nog wel wat lijmresten. Uiteindelijk achter de trekker naar de stalling gebracht en het klussen kan beginnen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0