· 

Kluswinter

Door: Oliver

 

Ondertussen zijn we een goede maand onderweg in de winterstalling, het idee was om het gros van de klussen nu te doen omdat de boot vrij leeg is en er dus lekker gerommeld kan worden. 

 

We zijn vrij tevreden over de voortgang die we geboekt hebben. De romp glimt als een spiegel op een paar kleine plekjes na, in en rond de kuip is het polyester ook niet meer dof. De electra is grotendeels ontward en loze draden zijn verwijderd, ook heb ik een nieuw paneel gemaakt waar alle electra bediening en navigatie apparatuur in kan komen omdat we het oude paneel heel erg lelijk vonden. Allerhande kleine klussen hebben we aangepakt en voorbereidend werk is gedaan voor installatie van de bimini/spoiler, nieuwe accu's + laders, opfrissen van het interieur en de nieuwe vloeren in de kajuit zullen geleverd worden. Een beetje vervelend was ook dat de kachel ermee stopte waardoor het behoorlijk fris was, elke avond even in bad na een dag klussen! 

 

Een meevaller hebben we gehad omdat ik aan boord kwam en na 5 dagen weer naar huis mocht voor de feestdagen, daardoor ook een hoop extra tijd vrij komt voor het klussen. Een nieuwe camera hebben we ook alvast gekocht met het oog op onze reis maar ook omdat in Maart naar Zuid Afrika gaan. 

 

Een fikse tegenvaller kwam ik tegen in de boeg, daar is een aluminium strip waar de voorstag op vast zit uit het polyester gekomen. Ook dit is opgelijnd maar de rvs strip aan de buitenkant zit muurvast, die moet ik uit gaan boren dus dat is nog even een dingetje. 

 

Eind Januari moet ik weer aan boord, dan hoop ik dat de electra af is, de bimini/spoiler besteld is en dat de boeg hersteld is.

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0