· 

5 weken afzien

Door: Karlijn

 

Mijn eerste blog, tot nu toe wel regelmatig wat geklust maar eerlijk is eerlijk, heb ik me nog niet heel druk gemaakt om de boot en heeft Ol veel alleen gedaan. Dit kwam voornamelijk door mijn 40 urige werkweek, opleiding en andere sociale activiteiten. Daarbij moest er de eerste paar maanden voornamelijk dingen gebeuren waar ik geen verstand van had en geen tijd had om mezelf hierin te verdiepen. 

 

Ol is net weer aan boord gestapt en nu het einde wat meer in zicht komt heb ik besloten er even vaart achter te zetten. Meteen het eerste weekend dat Ol weg was heb ik samen met mam het dek geverfd. Niet meteen een leuke klus en allebei aan het eind van de dag last van onze rug en nek, maar het resultaat was er en daar waren we blij mee!

De vlekken op het licht blauwe dek waren weg, het dek hebben we gedaan met zeker niet het handigste materiaal. De nieuwe antislip doet gelukkig zijn werk en het dek is weer één kleur. Project 1 dat ik in deze 5 weken wilde doen was af.

 

Ol had mallen gemaakt van de nieuwe vloer binnen, die zouden ze bij het timmerbedrijf 1 of 2 cm groter uitzagen en dan zou ik een timmerman regelen die het erin zou komen leggen en het laatste deel op maat zou kunnen zagen. Die timmerman regelen was toch iets lastiger dan gedacht en heeft me vele grijze haren extra gekost maar uiteindelijk had ik iemand gevonden die 2 weken later op de zaterdag ze op maat kon komen zagen. Het bedrijf dat de vloeren zou zagen belde 3 dagen voor ophaal datum dat de mallen niet goed waren en dat er nieuwe gemaakt moesten worden wat nog meer stress opleverde en als klap op de vuurpijl zouden ze dicht zijn op de dagen dat ik ze zou komen halen bleek ineens. Na meerdere malen bellen toch besloten dat ze de vloerdelen maar gewoon zouden zagen nu en dat de timmerman die ze op maat zou maken het wel verder zou regelen. Het busje van Job wat ik had geleend om de vloer te halen was flexibel en kon ik gelukkig eerder komen halen dus ben ik op een donderdagavond na werk gelijk doorgereden. De vloerdelen waar Ol mallen van had gemaakt waren goed maar de delen die ik zo had ingeleverd om na te laten maken waren allemaal niet op maat wat zorgde voor nog meer werk. De timmerman die op zaterdag om 9uur daar zou staan bleek een avond van te voren pas om 14u te kunnen dus ook dat begon weer goed. Op zaterdagavond lag er dus ook nog geen enkel deel op maat in omdat hij ook eerst de oude vloer eruit moest komen halen. Afgesproken dat hij op woensdag verder zou gaan als ik aan het werk was en de sleutel dus ergens op zou halen. Dit ging gelukkig wel volgens plan en eind van de middag kreeg ik een berichtje dat het klaar was. 

Toen ik daar kwam op vrijdagavond bleek alleen dat het nog niet helemaal was zoals we hadden afgesproken want de luiken lagen onder de vloer en de luiken waarin hij nog een gat zou zagen kreeg ik er niet meer uit. Tussendoor zijn Lisa en ik wel gegaan om alle randjes te lakken zodat alles waterdicht vast gezet kon worden. Toch maar weer extra berichtje gestuurd en de woensdag erop is hij terug gegaan om alles vast te kitten en de laatste dingen nog aan te passen. Uiteindelijk was project 2 van deze 5 weken ook gedaan dus.

Mam kwam met het idee om het interieur vast aan te pakken. De tafel had ik al thuis staan en helemaal kaal geschuurd. Met blanke lak, kers houten lak en beitsen geprobeerd maar niks zag eruit zoals in mijn hoofd door de kleur verschillen. De tafel wit lakken was dus nu de enige optie of ik moest hem nog verder doorschuren totdat hij helemaal kaal was. Ik denk dat de meeste schuurders onder ons wel kunnen beamen dat dit geen fijne klus is dus heb ik besloten dat we hem wel wit konden doen, aangezien Ol ook al meerdere keren had aangegeven dat hij meer wit in de boot wilde. Al vond ik dat hij zelf veel foto's liet zien met teveel wit hoopte ik dan een mooie tussenweg te vinden. Mam zei dat ze de tafel wel wilde doen dus die heb ik met Pasen bij hun neergezet zodat zij dit op haar vrije dagen kon doen.

De wand aan de achterkant moest sowieso en dan wilde ik vooral alle randjes gedaan hebben in plaats van de kastjes zelf wat Ol graag wilde. Vele zaterdagen (met Lisa en mam) en door de weeks een aantal avonden alleen heb ik doorgebracht met een schuurpapiertje of een kwast in mijn handen. Laatste weekend moesten er nog 2 lagen overheen en gelukkig kreeg ik de maandagmiddag voordat Ol thuis kwam nog vrij en heb ik samen met mam alles schoongemaakt en de nieuwe kussens erin gelegd die dat weekend ook waren geleverd. Zelf was ik heel blij met het eindresultaat en Ol gelukkig ook bleek later. Die had er nog niet zoveel van meegekregen en zag het de woensdag nadat hij thuis was gekomen. Project 3 (schuren en lakken) en project 4 (nieuwe kussens) waren nu dus ook klaar net voordat Ol thuis kwam. Na 5 weken veel te veel klussen naast het werken en mijn opleiding die ik een beetje links had laten liggen was ik helemaal kapot van de stress en het fysieke klussen constant. Voor mij dus nu even tijd voor iets meer rust. Ik draag het voor nu dus weer even over aan Ol. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0