· 

Wanneer komt de rust?

Door: Karlijn

 

Ol zit weer aan boord, dus voor mij tijd om even een kleine samenvatting te schrijven wat er in mijn beleving allemaal is gebeurd afgelopen 5 weken. We hebben het beide zwaar, Ol werkt bijna full time aan de boot en ik heb weinig tijd. Hij probeert mij ook wat rust te geven maar dat gaat niet echt in deze periode waar er nog veel last minute beslissingen moeten worden gemaakt. Waardoor ik niet tot rust kom en Ol constant onder stress staat omdat hij denkt dat niks af komt en we het financieel niet redden. Hierdoor zijn we beide weinig thuis en als we beide thuis zijn is het niet altijd gezellig. Daarbij ligt ons hele huis vol spullen van de boot en word ik gek van alle rotzooi. We hadden een paar dagen vrij in het begin van Ol zijn verlof maar waar ik tot rust kwam op de boot in het zonnetje, lekker bbqen en boekjes lezen, zag Ol alleen maar werk overal. Dus last-minute zijn we eerder terug gekomen omdat Ol thuis rust wilde, wat ook terecht was door het vele werken maar wat ervoor zorgde dat we terug kwamen in de puinhoop waar ik totaal geen rust vind op het moment.

 

Gelukkig zijn er afgelopen 5 weken wel veel klussen opgelost en komt het eind eindelijk in zicht. De brandstoftank is op maat gemaakt door Arie, die is ons vaker in nood te hulp geschoten. De kosten waren natuurlijk niet echt ingecalculeerd maar het resultaat was top uiteindelijk. Door wat verkeerde aansluitingen kostte dit ook weer wat extra werk, gelukkig zit het erin, aangesloten en kunnen we varen nu.

 

Verder is het hele paneel vervangen en heeft Ol alle electra vervangen en opnieuw aangesloten op het paneel, het enige wat rest is nog een brandstofmeter zodat we ook kunnen zien als we opnieuw moeten tanken, vrij belangrijk wel.

 

We kunnen nu wel eindelijk zien dat al het harde werken beloond wordt, vanaf nu hoeft er niet zo heel veel meer te gebeuren. Mijn vakantie heb ik gelukkig een weekje kunnen verzetten dus als Ol terug komt hebben we nog 1.5 week om de boot verder klaar te maken. Hopelijk kunnen we daarna weer genieten van de boot en van elkaar. Gelukkig kunnen we alles goed met elkaar bespreken en hebben we beide op andere momenten onze dipjes waardoor we elkaar nog aardig op kunnen vangen. Ik merk nu alleen echt dat we beide toe zijn aan rust....

Reactie schrijven

Commentaren: 0