· 

Kale mast

Door: Oliver

 

Alweer 4 weken thuis en het is helaas ook al 4 weken echt herfst, we hebben geen dag kunnen zeilen in het najaar dus afgelopen weekend de zeilen van de boot gehaald en alles winterklaar maken. 

 

Ondertussen zijn we ook nog druk bezig om de klussenlijst kleiner te krijgen. De stuurautomaat begint een hoofdpijn dossier te worden maar er lijkt licht aan het eind van de tunnel te komen, we gaan zien of dat lukt. Een fikse tegenvaller hebben we ook nog te verwerken gekregen, de kachel had ik weggebracht want die werkte niet meer, (uiteraard) werd die kapot verklaard dus we hebben een nieuwe gekocht en die zit er inmiddels in. Morgen alles aansluiten en dan is dat ook weer opgelost. De buitendouche is aangesloten, niet dat het er weer voor is en dan komt de spoiler nog achterop voor de zonnepanelen. Ik had dat gehoopt dit verlof te doen maar dat gaat niet meer lukken, volgend verlof heb ik 6 weken de tijd dus hoop dat niet al te hard vriest begin December. 

 

In de tussentijd ben ik wel begonnen met de reisvoorbereiding qua navigatie en heb ik bij Wim (via Marktplaats) een prachtige kaartenset bij elkaar gezocht en we hebben twee Pilots (vaaraanwijzingen voor havens) voor Engelse/Franse kust en één voor de Spaans/Portugese kust. De foto hiernaast zijn mijn twee hulpjes bij het uitzoeken van de route.

 

Belangrijkste aandachtspunten voor ons zijn nu de spaarpot vullen en de klusjes door laten lopen op de boot. Het begint dichtbij te komen, nog een half jaar te gaan! 

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0