· 

Ruzie met een decoupeerzaag

Door: Karlijn

 

Nog steeds druk met de laatste voorbereidingen. Ol helaas weer aan boord en omdat ik niet stil wilde zitten had ik voor mezelf weer wat klusjes bedacht. Eind oktober kwam ik erachter dat ik mijn opleiding voor 1 november moest opzetten, hierdoor werd ik een beetje voor het blok gezet en moest ik het vervroegd bij Skalar gaan vertellen. Onbepaald verlof bleek er helaas niet in te zitten dus per 1 mei is mijn ontslag ingediend. Jammer, maar het bied vele mogelijkheden dus eigenlijk heb ik er niet heel lang over getreurd. 

 

Ik had een babyshower bij Denise en aangezien dit bijna naast Willemstad is ben ik gelijk even langs de boot gereden om mijn nieuwe kastje op te meten. Ik had samen met Ol overlegd en we dachten dat het wel handig zou zijn om daar een soort van kruidenrekje te maken. Ik heb hem groot genoeg gemaakt zodat al het zoet beleg er inpast. Recht zagen met een decoupeerzaag bleek wel een stuk lastiger te zijn dan ik dacht van te voren, maar met een beetje kit en verf zijn alle scheuren onzichtbaar. Ik moet er nog even een strak gespannen net met 2 haakjes ondermaken zodat we daar het fruit in kunnen leggen. Scheelt weer ruimte in de andere kastjes.

 

Op een zondagje ernaartoe gegaan om het kastje op te hangen en ik had tegelijk bedacht dat ik de plafond platen ging kitten. Er zitten nu overal veel gaten tussen en Ol had er 1 plaat afgetrokken om te kijken of het gespoten kon worden. Terug ophangen bleek niet echt een optie dus nu alle platen, incl de lelijk opgehangen gekit. Binnenkort nog een keertje terug om de plafondplaten in dezelfde kleur te verven als de witte accenten en het muurtje. Hopelijk is het dan wat opgeknapt.

 

Voor sinterklaas nog een fijn kadootje van pap en mam gekregen. Ons servies paste niet in de bakken die in de kasten zaten van de vorige eigenaar. Naast de kringloop waar mam werkt zit een timmerbedrijf die ook werken met een re-integratie project. Hier kunnen ze dus wat dingen met hout maken voor een lagere prijs. De oude servies houders zijn daar ingeleverd met ons servies en daar zouden ze nieuwe houders maken om zodat er geen geschuif meer zou zijn. Daarnaast waren de oude bakken nogal onhandig ingedeeld en konden we relatief weinig kwijt. Met de nieuwe bakken kunnen we alles in kwijt en scheelt het dus weer wat ruimte in de andere kasten.

 

Op dit moment is Ol weer thuis dus we kunnen samen weer verder met de laatste dingen. Binnenkort de plafondplaten verven en Ol heeft nog genoeg andere klusjes die er moeten gebeuren.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Bernadette (zaterdag, 07 december 2019 20:48)

    Knap geklust Karlijn. Het aftellen kan beginnen.